Thereisakindofshoppingthatiscalledcompulsive(强迫性的)shopping.Compulsiveshoppingisusuallydescribedasoutofcontrolandnotreasonable.Howcanweknowwhetherweareoneofcompulsiveshoppers?Compulsiveshoppers
There is a kind of shopping that is called compulsive(强迫性的) shopping. Compulsive shopping is usually described as out of control and not reasonable.
How can we know whether we are one of compulsive shoppers? Compulsive shoppers go out and buy things much more often than other people do.They often buy things they do not need.Many times they will spend over their budget limits and get into deep financial trouble.While someone else will think many times if they can afford this or that thing,compulsive shoppers will have no awareness of the boundaries of a budget.They also often hide the things they have bought in order not to be blamed by other family members.They often refuse to admit their problem and cover up their debts with cheat.
Compulsive shopping usually occurs when a person feels sad,lonely or angry. Shopping will not guarantee more love,or cure the hurts,regrets,stress,and the problems of everyday life. Just the opposite it eventually may make these feelings worse because of the increased financial problems the person has got from this addiction. Some families even lead to a divorce as compulsive shoppers spend a lot of time away from home.
Treating a shopping addiction requires various approaches.The best thing to start with is to recognize the problem by compulsive shoppers themselves. First of all,don’t use their credit cards,and instead, start paying by cash. It might be useful to make a shopping list in order to buy strictly what is needed.And if there is a chance to get attracted it might help to have just some small money and leave the wallet at home.It is also good to ask family and friends for support. And if after all these people still feel out of control,then it is recommended to seek professional advice or a selfhelp group to deal with this problem.
Title | Compulsive shopping |
1. | Uncontrollable and unreasonable shopping. |
Features of compulsive shoppers | ●Going shopping more often and buying 2. things. ●Spending over their budget limits without being 3. of the boundaries of a budget. ●Keeping what they have bought 4. to avoid being blamed. ●Denying their problem and 5. to cover up their debts. |
Possible harmful 6. | ● 7. people's feelings worse because of the increased financial problems. ●Causing a divorce. |
__8.__ | ● Recognizing the problem and _9._ using their credit cards. ●Making a shopping list. ●Taking along just some small money. ●Asking family and friends for support. ●Seeking 10. advice or a selfhelp group. |
分 析:
文章讲述了强迫性购物的特点,强迫性购物就是很多人去买自己并不需要的东西而陷入财政危机,他们没有经济困难的危机感。具有强迫性购物的人往往是在伤心,孤独等时发生,进而导致更大的问题,有些家庭甚至因为花钱太多而导致离婚。最后说明了解决具有强迫症购物的方法,不要用信用卡购物,列自己需要的东西的清单等。 1.Description文意总结题。Uncontrollable and unreasonable shopping.意思是:不能控制的不明智的购物,是对强迫购物的的特点说明,故应为Description.描述,描写的意思。 2.unnecessary细节归纳题。They often buy things they do not need。句意为:他们经常去买一些不需要的东西,所以此空应填写unnecessary 没有必要的。 3.aware细节总结题。compulsive shoppers will have no awareness of the boundaries of a budget句意为:具有强迫症的购物者没有预算范围的意识(经常出现财务危机)。所以此空应为 be aware of 意识到的意思。 4. hidden细节理解题。They also often hide the things they have bought in order not to be blamed by other family members.意思为:他们经常把买到的东西藏起来为了不受家人的责备。所以此处应为keep sth hidden 把某物藏起来的意思。 5.cheating 总结归纳题。They often refuse to admit their problem and cover up their debts with cheat. 句意为:他们经常拒绝承认他们的问题,用欺骗来遮掩他们的债务。所以此空应表达他们否认他们的问题并掩盖他们的问题。 6.effects 总结归纳。从后面不断加剧的财政问题和离婚可知此处应是可能存在的有害影响,故答案应为effects. 7.Making 细节理解题。Just the opposite it eventually may make these feelings worse because of the increased financial problems the person has got from this addiction.正好相反,最终,因为他们的日益加剧的经济问题会使这些人的心情更糟。由此处可知应填写making. 8.Treatments归纳总结题目。Making a shopping list. 意思为:列购物清单;Taking along just some small money.带一小部分钱;Asking family and friends for support向家人和朋友寻求帮助。.从此可以看出这应该是治疗强迫症的方法。所以应为treatment. 9.avoiding 细节理解题。The best thing to start with is to recognize the problem by compulsive shoppers themselves. First of all,don’t use their credit cards,and instead, start paying by cash.句意为:开端最好是让他们自己认识到这个问题(的严重性),首先不要用他们的信用卡,而是去付现金。所以此空应为avoiding using their credit card.避免使用信用卡 10. professional 细节理解题。And if after all these people still feel out of control,then it is recommended to seek professional advice or a selfhelp group to deal with this problem.意思是:---寻求一些专业的建议来解决这一问题,故答案应为seek professional advice。
【考点】考查文章的归纳总结和细节理解。
英语翻译低碳经济正逐渐成为世界引导型经济发展模式,本文通过分析湖北省经济状况的同时,指出湖北省发展低 2020-03-31 …
监狱的特征不包括( )。 A.阶级性 B.压迫性 C.惩罚性 D.封闭性 2020-05-18 …
领导交代秘书办理的事项,具有的特点是()A.具体性B.紧迫性C.临时性D.法宝性 2020-05-31 …
简述在改革开放中加强党的建设的重要性和紧迫性. 2020-06-05 …
2001年12月,中国正式成为世界贸易组织(WTO)成员,这对于国有大中型企业来说,既面临着机遇,又 2020-11-05 …
2010年2月25日,中共中央总书记胡锦涛强调,我们要充分认识应对气候变化工作的重要性、紧迫性、艰巨 2020-12-05 …
国务院2014年10月3日发布《关于全面建立临时救助制度的通知》,部署进一步发挥社会救助拖底线、救急 2020-12-05 …
英语翻译四象限原则;根据重要性和紧迫性我们可以将所有的时间分为四类分别是:一、重要紧迫的事件;如处理 2020-12-29 …
2012年1月,胡锦涛在十七届中央纪委七次会议上发表重要讲话强调,全党要充分认识保持党的纯洁性的极端 2020-12-29 …
国务院2014年10月3日发布《关于全面建立临时救助制度的通知》,部署进一步发挥社会救助拖底线、救急 2020-12-29 …