早教吧作业答案频道 -->英语-->
MoYan,2012'swinneroftheNobelPrizeforLiterature(诺贝尔文学奖)wasborninthesmalltownofGaomiinShandongProvince.Hisparentswerefarmers.AndasayoungboyMotookcareofthefamily'sgoats(山羊).Eachdayheto
题目详情
Mo Yan,2012's winner of the Nobel Prize for Literature (诺贝尔文学奖) was born in the small town of Gaomi in Shandong Province.His parents were farmers.And as a young boyMo took care of the family's goats (山羊).Each day he took the goats over them when they ate grasses.
It was a lonely job,but Mo was a smart boy.He enjoyed the green,open land of Shandong.He enjoyed looking up at the blue sky and the white clouds.To pass the time he talked to the goats.He told them his thoughts and some stories.It was the beginning of his life as a storyteller.
During the Cultural Revolution (文化大革命).Mo had to leave school This was difficult for Mo,because he loved books and he loved reading.Luckily,he found a friend who would lend him books.Later,Mo became a soldier and was able to continue his education.In the end he graduated from Beijing Normal University(北师大).This is where he began to write.
Although Mo had left Gaomi,Gaomi never left him.Many of his books talk about rural life and the people of Gaomi.For Mo,all of human nature can be seen in the village life of Gaomi.Mo is famous now,but he remains a true son of soil (土地).
根据短文内容,判断正误,正确的用A,不正确的用B.
36.Mo Yan won the the Nobel Prize for Literature in 2012.___
37.As a young boy Mo Yan took care of his family's goats and he hated the job.___
38.Mo Yan continued studying in a middle school during the Cultural Revolution.___
39.Mo Yan graduated from Beijing Normal University and this is where he began to write.___
40.Gaomi never left MoYan because many of his books talk about rural life and the people of Gaomi.___.
It was a lonely job,but Mo was a smart boy.He enjoyed the green,open land of Shandong.He enjoyed looking up at the blue sky and the white clouds.To pass the time he talked to the goats.He told them his thoughts and some stories.It was the beginning of his life as a storyteller.
During the Cultural Revolution (文化大革命).Mo had to leave school This was difficult for Mo,because he loved books and he loved reading.Luckily,he found a friend who would lend him books.Later,Mo became a soldier and was able to continue his education.In the end he graduated from Beijing Normal University(北师大).This is where he began to write.
Although Mo had left Gaomi,Gaomi never left him.Many of his books talk about rural life and the people of Gaomi.For Mo,all of human nature can be seen in the village life of Gaomi.Mo is famous now,but he remains a true son of soil (土地).
根据短文内容,判断正误,正确的用A,不正确的用B.
36.Mo Yan won the the Nobel Prize for Literature in 2012.___
37.As a young boy Mo Yan took care of his family's goats and he hated the job.___
38.Mo Yan continued studying in a middle school during the Cultural Revolution.___
39.Mo Yan graduated from Beijing Normal University and this is where he began to write.___
40.Gaomi never left MoYan because many of his books talk about rural life and the people of Gaomi.___.
▼优质解答
答案和解析
36.答案A.细节理解题.根据"Mo Yan,2012's winner of the Nobel Prize for Literature (诺贝尔文学奖)",可知莫言是2012年诺贝尔文学奖获得者,故选A.
37.答案B.推理判断题.从文中第二段"It was a lonely job…He told them his thoughts and some stories."可知即使照看山羊是一件孤单的事情,但莫言却能从中发现乐趣,他喜欢看蓝天白云和草地,喜欢和山羊讲故事.由此判断,他不厌恶这份工作,故选B.
38.答案B.细节理解题.根据"During the Cultural Revolution (文化大革命).Mo had to leave school.",可知文革期间他不得不离开学校,故选B.
39.答案A.细节理解题.根据"In the end he graduated from Beijing Normal University(北师大).This is where he began to write.
",可知他在北师大毕业并在此开始写作,故选A.
40.答案A.细节理解题.根据"Gaomi never left him.Many of his books talk about rural life and the people of Gaomi",可知高密从不曾离开莫言,他的很多书中都谈论了高密当地人的生活,故选A.
37.答案B.推理判断题.从文中第二段"It was a lonely job…He told them his thoughts and some stories."可知即使照看山羊是一件孤单的事情,但莫言却能从中发现乐趣,他喜欢看蓝天白云和草地,喜欢和山羊讲故事.由此判断,他不厌恶这份工作,故选B.
38.答案B.细节理解题.根据"During the Cultural Revolution (文化大革命).Mo had to leave school.",可知文革期间他不得不离开学校,故选B.
39.答案A.细节理解题.根据"In the end he graduated from Beijing Normal University(北师大).This is where he began to write.
",可知他在北师大毕业并在此开始写作,故选A.
40.答案A.细节理解题.根据"Gaomi never left him.Many of his books talk about rural life and the people of Gaomi",可知高密从不曾离开莫言,他的很多书中都谈论了高密当地人的生活,故选A.
看了 MoYan,2012'swi...的网友还看了以下:
英语单词填空(组成单词)1)d.l.e.d.m.i2)l.e.p.o.i.ee3)u.y.g.o. 2020-04-25 …
连字成词(英语)l u o e b s r u s r e t o s w a e s r t e 2020-05-14 …
已知字母组合成英语单词1、e e t t i n h r 2、e e r a t w h 3、o 2020-05-14 …
英语单词接龙 l()r()t()m()l()h()r()e() 2020-05-16 …
拼写组词n,a,l,e,n,h,cn,n,o,i,l,eo,m,g,n,ac,h,c,i,o,e 2020-05-17 …
A.根据释义,拼写单词.1.costingalotofmoneyx,p,s,i,e,e,e,n,v 2020-06-10 …
写单词,这些单词打乱顺序了!:1.d,f,e,n,i,f,e,r,t,()2.g,h,o,e,t, 2020-07-26 …
推断题:现有如下反应(反应条件均不给),推断物质⑴A→B+C+D⑵C+E→C+F+D⑶D+G→H⑷ 2020-07-30 …
三元一次方程组a*x+b*y+c*z+d=0,e*x+f*y+g*z+h=0,i*x+j*y+k* 2020-08-03 …
英语:下1.将下联打乱的字母组成单词,并写出汉语意思1.a,e,h,g,c,n[]2.e,i,s,t 2020-12-10 …