早教吧作业答案频道 -->英语-->
It’salong-awaiteddayforChina.Thenavynowhasitsfirstaircraftcarrier(航空母舰)Liaoning.It’sauniqueexperiencetogettoknowthelifeinthecarrier.Thecarrierisjustlikeasmallcityonthesea.Ithasallthefu
题目详情

It’s a long-awaited day for China. The navy now has its first aircraft carrier(航空母舰) Liaoning.
It’s a unique experience to get to know the life in the carrier. The carrier is just like a small city on the sea. It has all the functions for daily life. There are 4 words to sum up its characters: big small much and high . The carrier Liaoning is such a huge one that the total length of the whole corridor(过道)could reach over 20 kilometers. But the living space for the sailors(水手)is quite small. That’s because the carrier is designed for researching purposes rather than comfortable living. Over 1 000 sailors both men and women are living onboard. They are arranged among over 3 000 tiny rooms below the deck. For visitors it’s so easy to get lost. So the first thing the new sailors have to learn is their way around. The number of female sailors is much less than that of the males taking about 5 percent of the total. But they play a key role in carrying out some special missions.
Also you will be surprised by the high level of education of today’s sailors. The captain said that over 90 percent of the sailors are college graduates. Six hold Doctor’s Degrees and 45 have a Master’s. The whole team is young but vigorous. The complex work on the carrier requires high management abilities for the commanders onboard(在船上).
小题1:Why do we visitors get lost easily inside the carrier?
A.Because they don’t have a map. |
B.Because the living space is quite small. |
C.Because there are too many corridors for rooms. |
D.Because the corridor inside the carrier is too long. |
A.The aircraft carrier is high since it is just like a small city. |
B.Most of the soldiers received good education. |
C.The expense(花费)to run a carrier is high. |
D.The high-level of their training. |
A.Liaoning is our country’s first aircraft carrier. |
B.Most of the sailors on the carrier are college graduates. |
C.There are far fewer women sailors than men sailors on the carrier. |
D.It is comfortable for the sailors to live in the carrier. |
▼优质解答
答案和解析
小题1:C小题2:B小题3:D
分 析:
文章讲述了中国首艘航母辽宁舰的相关事情。小题1:细节题。从文章For visitors it’s so easy to get lost. So the first thing the new sailors have to learn is their way around.可知,之所以会迷路因为有很多的过道,故选C小题2:细节题。从文章Also you will be surprised by the high level of education of today’s sailors.可知,指的是高的学历,好的教育,故选B小题3:判断题。从文章But the living space for the sailors(水手)is quite small. That’s because the carrier is designed for researching purposes rather than comfortable living. 可知,水手们的生活条件并不舒适,故选D
点评:
文章短小精练,对于此类文章必须对每句话的内容进行仔细的理解,细节题的考察占到了大部分的比例,所以学生需要结合题目中的关键字迅速定位来找到正确的答案。
分 析:
文章讲述了中国首艘航母辽宁舰的相关事情。小题1:细节题。从文章For visitors it’s so easy to get lost. So the first thing the new sailors have to learn is their way around.可知,之所以会迷路因为有很多的过道,故选C小题2:细节题。从文章Also you will be surprised by the high level of education of today’s sailors.可知,指的是高的学历,好的教育,故选B小题3:判断题。从文章But the living space for the sailors(水手)is quite small. That’s because the carrier is designed for researching purposes rather than comfortable living. 可知,水手们的生活条件并不舒适,故选D
点评:
文章短小精练,对于此类文章必须对每句话的内容进行仔细的理解,细节题的考察占到了大部分的比例,所以学生需要结合题目中的关键字迅速定位来找到正确的答案。
看了 It’salong-awai...的网友还看了以下:
英语翻译新建110千伏变送电时的异常情况分析摘要:通过投入空载母线时,出现母线电压指示不正常,但却 2020-05-14 …
A:How did you like the lecture?B:It was very inte 2020-05-14 …
football is a very popular game.E____ in the worl 2020-05-15 …
太阳附近的UFO编队现在是否正在赶往地球?他们会在距离地球300万公里的地方停下,然后从编队里再飞 2020-05-16 …
用所给字母组成正确单词填空,字母是etors.Youcanbuymanygreatclothesi 2020-06-02 …
"it"中字母I如何发音?求教所有字典的音标都注做[it]但是我听力的时候总是听做[eit],类似 2020-06-07 …
某航空母舰甲板长90m,某战斗机起飞时产生的加速度是5m/s2,起飞所需的最小速度是50m/s,位 2020-07-04 …
2012年9月25日,我国第一艘航空舰“辽宁号”交付中国人民解放军海军.建造航母需要大量的特种钢材 2020-07-04 …
已知某舰载机在跑道上做匀加速运动滑行300m到达60m/s速度时即可升空航母禁止在海面.求1求舰载 2020-07-04 …
仿写句子仿写句子母亲是雨中的一把伞,因为她为我们撑起了一方晴空:母亲是——————,因为—————— 2020-12-04 …