早教吧作业答案频道 -->英语-->
Fewlawsaresoeffectivethatyoucanseeresultsjustdaysaftertheytakeeffect.Butintheninedayssincethefederalcigarettetaxmorethandoubled-to1.01perpack-smokershavejammedtelephone"quitlines"acrossthecountryseekingtokickth
题目详情
Few laws are so effective that you can see results just days after they take effect.But in the nine days since the federal cigarette tax more than doubled-to 1.01perpack-smokershavejammedtelephone"quitlines"acrossthecountryseekingtokickthehabit.
This is not a surprise to public health advocates.They've studied the effect of state tax increases for years,finding that smokers,especially teens,are price sensitive.Nor is it a shock to the industry,which fiercely fights every tax increase.
The only wonder is tha tso many states insist on closing their ears to themessage.Tobacco taxes improve public health,health,they raise money and most particularly,they deter people from taking up the habit as teens,which is when nearly all smokers are addicted.Yet the rate of taxation varies widely.
In Manhattan,for instance,which has the highest tax in the nation,apack of Marlboro Light Kings cost$10.06 at one drug store Wednesday.Charleston,S,C.,wherethe7-cent-a-packtax is the lowest in the nation.The price was 4.78.
The influence is obvious.
In New York,high school smoking hit a new low in the latest surveys-13.8%,far below the national average.By comparison,26% of high school students smoke in Kentucky,Other low-tax states have similarly depressing teen-smoking records.
Hal Rogers,Representative from Kentucky,like those who are against high tobacco taxes,argues that the burden of the tax falls on low-income Americans"who choose to smoke."
That's true,But there is more reason in keeping future generations of low-income workers from getting hooked in the first place,As for today's adults,if the new tax drives them to quit,they will have more to spend on their families,cut their risk of cancer and heart disease and feel better.
66.The text is mainly about___.
A.the price of cigarettes
B.tie rate of teen smoking
C.the effect of tobacco tax increase
D.the differences in tobacco tax rate
67.What does the author think is a surprise?___
A.Teen smokers are price sensitive.
B.Some states still keep the tobacco tax low.
C.Tobacco taxes improve public health.
D.Tobacco industry fiercely fights the tax rise.
68.The underlined word"deter"in Paragraph 3most probably means___.
A.discarding
B.remove
C.benefit
D.free
69.Rogers'attitude towards the low-income smokers might be that of___.
A.tolerance
B.unconcern
C.doubt
D.sympathy
70.What can we learn from the last paragraph?___
A.The new tax will be beneficial in the long run.
B.Low-income Americans are more likely to fall ill.
C.Future generations will be hooked on smoking.
D.Adults will depend more on their families.
This is not a surprise to public health advocates.They've studied the effect of state tax increases for years,finding that smokers,especially teens,are price sensitive.Nor is it a shock to the industry,which fiercely fights every tax increase.
The only wonder is tha tso many states insist on closing their ears to themessage.Tobacco taxes improve public health,health,they raise money and most particularly,they deter people from taking up the habit as teens,which is when nearly all smokers are addicted.Yet the rate of taxation varies widely.
In Manhattan,for instance,which has the highest tax in the nation,apack of Marlboro Light Kings cost$10.06 at one drug store Wednesday.Charleston,S,C.,wherethe7-cent-a-packtax is the lowest in the nation.The price was 4.78.
The influence is obvious.
In New York,high school smoking hit a new low in the latest surveys-13.8%,far below the national average.By comparison,26% of high school students smoke in Kentucky,Other low-tax states have similarly depressing teen-smoking records.
Hal Rogers,Representative from Kentucky,like those who are against high tobacco taxes,argues that the burden of the tax falls on low-income Americans"who choose to smoke."
That's true,But there is more reason in keeping future generations of low-income workers from getting hooked in the first place,As for today's adults,if the new tax drives them to quit,they will have more to spend on their families,cut their risk of cancer and heart disease and feel better.
66.The text is mainly about___.
A.the price of cigarettes
B.tie rate of teen smoking
C.the effect of tobacco tax increase
D.the differences in tobacco tax rate
67.What does the author think is a surprise?___
A.Teen smokers are price sensitive.
B.Some states still keep the tobacco tax low.
C.Tobacco taxes improve public health.
D.Tobacco industry fiercely fights the tax rise.
68.The underlined word"deter"in Paragraph 3most probably means___.
A.discarding
B.remove
C.benefit
D.free
69.Rogers'attitude towards the low-income smokers might be that of___.
A.tolerance
B.unconcern
C.doubt
D.sympathy
70.What can we learn from the last paragraph?___
A.The new tax will be beneficial in the long run.
B.Low-income Americans are more likely to fall ill.
C.Future generations will be hooked on smoking.
D.Adults will depend more on their families.
▼优质解答
答案和解析
66-70 CBADA
66.C 主旨大意题.由第五段"The influence is obvious."和文章内容可知,文章主要围绕烟草税增加带来的影响(青少年吸烟率创新低、迫使低收入者放弃吸烟等)论述,故正确答案为C.
67.B 细节理解题.由文章第三段第一句"The only wonder is that so many states insist on closing their ears to the message."和 message 指代的增收烟草税可知,使作者感到很惊讶的是许多州仍然对增收烟草税充耳不闻,一直保持着低烟草税,故正确答案为B.
68.A 推断判断题.由上下文可知,they 指的是 tobacco taxes,所以这此处 deter 这个词的意思应为"阻止,制止",故正确答案为A.
69.D 细节理解题.由倒数第二段"Hal Rogers…argues that the burden of the tax falls on low-income Americans"who choose to smoke."可知 Rogers 认为增收烟草税会加重低收入人群的负担,所以他对低收入人群的态度应该是同情的,故正确答案为D.
70.A 主旨大意题.文章最后一段主要讲增收烟草税会促使人们禁烟,从而使他们把更多的收入用于家庭,这将有益于下一代,所以从长远看,烟草税是有益的,故正确答案为A.
66.C 主旨大意题.由第五段"The influence is obvious."和文章内容可知,文章主要围绕烟草税增加带来的影响(青少年吸烟率创新低、迫使低收入者放弃吸烟等)论述,故正确答案为C.
67.B 细节理解题.由文章第三段第一句"The only wonder is that so many states insist on closing their ears to the message."和 message 指代的增收烟草税可知,使作者感到很惊讶的是许多州仍然对增收烟草税充耳不闻,一直保持着低烟草税,故正确答案为B.
68.A 推断判断题.由上下文可知,they 指的是 tobacco taxes,所以这此处 deter 这个词的意思应为"阻止,制止",故正确答案为A.
69.D 细节理解题.由倒数第二段"Hal Rogers…argues that the burden of the tax falls on low-income Americans"who choose to smoke."可知 Rogers 认为增收烟草税会加重低收入人群的负担,所以他对低收入人群的态度应该是同情的,故正确答案为D.
70.A 主旨大意题.文章最后一段主要讲增收烟草税会促使人们禁烟,从而使他们把更多的收入用于家庭,这将有益于下一代,所以从长远看,烟草税是有益的,故正确答案为A.
看了 Fewlawsaresoef...的网友还看了以下:
S J S Z T K D S M G Y C:W A N,Q B N G S N B Y G W 2020-04-06 …
回(huí)看(kàn)血(xuè)泪(lèi)相(xiāng)和(hè)流(liú),是不是这样 2020-04-27 …
由N H S O 四个元素中的三种组成的化学式!是三种不是四种! 2020-05-16 …
求解释一个带mod的公式公式:m=s*floor(j/s)+(j+floor(12*j)/N)mo 2020-05-17 …
请为画线字选择正确的读音,打上“√”。苦闷mēn()尽管jǐn()附和hé()mèn()jìn() 2020-06-20 …
下列词语中,加点字的读音全都正确的一组是()A.闭塞(sè)浸润(jìn)沉疴(ɡě)引吭高歌(h 2020-06-28 …
A.佛龛(kān)B.庇(bì)佑C.央浼(měi)D.跻(jǐ)身舂(chōng)米衣衾(jīn 2020-06-28 …
下列词语中加点的字,读音全都正确的一组是:A镶嵌(qiàn)窈(yáo)窕怅(zhàng)然夙兴夜 2020-07-01 …
下列词语中,划线字的注音完全正确的一项是A.阻遏(è)歼灭(qiān)呵斥(hē)接济(jì)B. 2020-07-05 …
1-6排序,右边大于左边下面大于上面表格如ABCDEF为什么我的程序排除不了E=F和B=D的情况#i 2020-10-30 …