早教吧作业答案频道 -->英语-->
Fromtheverybeginningofschoolwemakebooksandreadingaconstantsourceofpossiblefailureandpublichumiliation.Whenchildrenarelittlewemakethemreadaloud,beforetheteacherandotherchildren,sothatwecanbesurethey"kno
题目详情
From the very beginning of school we make books and reading a constant source of possible failure and public humiliation.When children are little we make them read aloud,before the teacher and other children,so that we can be sure they"know"all the words they are reading.This means that when they don't know a word,they are going to make a mistake,right in front of everyone.After having taught fifth-grade classes for four years,I decided to try at all costs to rid them of their fear and dislike of books,and to get them to read oftener and more adventurously.
One day soon after school had started,I said to them,"Now I'm going to say something about reading that you have probably never heard a teacher say before.I would like you to read a lot of books this year,but I want you to read them only for pleasure.I am not going to ask you questions to find out whether you understand the books or not.If you understand enough of a book to enjoy it and want to go on reading it,that's enough for me.Also I'm not going to ask you what words mean."
The children sat surprised and silent.Was this a teacher talking?One girl,who had just come to us from a school where she had had a very hard time,looked at me steadily for a long time after I had finished.Then,still looking at me,she said slowly and seriously,"Mr Holt,do you really mean that?"I said just as seriously,"I mean every word of it."
During the spring she really astonished me.One day,she was reading at her desk.From a glimpse of the illustrations I thought I knew what the book was.I said to myself,"It can't be,"and went to take a closer look.Sure enough,she was reading Moby Dick,in the edition with woodcuts.I said,"Don't you find parts of it rather heavy going?"She answered,"Oh,sure,but I just skip over those parts and go on to the next good part."
This is exactly what reading should be and in school so seldom is,an exciting,joyous adventure.Find something,dive into it,take the good parts,skip the bad parts,get what you can out of it,go on to something else.How different is our mean-spirited,picky insistence that every child get every last little scrap of"understanding"that can be dug out of a book.
29.According to the passage,children's fear and dislike of books may result from___.
A.reading little and thinking little
B.reading often and adventurously
C.being made to read too much
D.being made to read aloud before others
30.Upon hearing the teacher's talk,the children probably felt that___.
A.it sounded stupid
B.it was not surprising at all
C.it sounded too good to be true
D.it was no different from other teachers'talk
31.Which of the following statements about the girl is TRUE according to the passage?___
A.She skipped over those easy parts while reading.
B.She had a hard time finishing the required reading tasks.
C.She learned to appreciate some parts of the difficult books.
D.She turned out to be a top student after coming to this school.
One day soon after school had started,I said to them,"Now I'm going to say something about reading that you have probably never heard a teacher say before.I would like you to read a lot of books this year,but I want you to read them only for pleasure.I am not going to ask you questions to find out whether you understand the books or not.If you understand enough of a book to enjoy it and want to go on reading it,that's enough for me.Also I'm not going to ask you what words mean."
The children sat surprised and silent.Was this a teacher talking?One girl,who had just come to us from a school where she had had a very hard time,looked at me steadily for a long time after I had finished.Then,still looking at me,she said slowly and seriously,"Mr Holt,do you really mean that?"I said just as seriously,"I mean every word of it."
During the spring she really astonished me.One day,she was reading at her desk.From a glimpse of the illustrations I thought I knew what the book was.I said to myself,"It can't be,"and went to take a closer look.Sure enough,she was reading Moby Dick,in the edition with woodcuts.I said,"Don't you find parts of it rather heavy going?"She answered,"Oh,sure,but I just skip over those parts and go on to the next good part."
This is exactly what reading should be and in school so seldom is,an exciting,joyous adventure.Find something,dive into it,take the good parts,skip the bad parts,get what you can out of it,go on to something else.How different is our mean-spirited,picky insistence that every child get every last little scrap of"understanding"that can be dug out of a book.
29.According to the passage,children's fear and dislike of books may result from___.
A.reading little and thinking little
B.reading often and adventurously
C.being made to read too much
D.being made to read aloud before others
30.Upon hearing the teacher's talk,the children probably felt that___.
A.it sounded stupid
B.it was not surprising at all
C.it sounded too good to be true
D.it was no different from other teachers'talk
31.Which of the following statements about the girl is TRUE according to the passage?___
A.She skipped over those easy parts while reading.
B.She had a hard time finishing the required reading tasks.
C.She learned to appreciate some parts of the difficult books.
D.She turned out to be a top student after coming to this school.
▼优质解答
答案和解析
29--31 DCC
29.D 细节理解题.根据文章第一段"When children are little we make them read aloud before the teacher and other children,so that we can be sure they"know"all the words they are reading.This means that when they don't know a word,they are going to make a mistake,right in front of everyone.",可知孩子们害怕在老师和同学面前读书,犯错误,故选D.
30.C 细节理解题.根据"The children sat stunned and silent.孩子们震惊和沉默地坐着."第三段第四行"seriously,‘Mr.Holt,do you really mean that?'"不能得出答案.当老师说了这些话之后,孩子们都很震惊,很奇怪,所以他会确定问老师是不是真的这样?这表明学生是很不太相信的.答案选项的it sounded too good to be true,意为听起来太好了以致不相信这是真的.故选C.
31.C 细节理解题.根据第四段最后一句话Oh,sure,but I just skip over those parts and go on the next good part(哦,当然,但我只是跳过这些部分,继续读下一个好的部分.)可知,选项A错误;从这里也可以看出小女孩在读一些不易懂的书的时候,学会了欣赏其中的一些段落,故C对;而选项B、D文章都没有提到.故选C.
29.D 细节理解题.根据文章第一段"When children are little we make them read aloud before the teacher and other children,so that we can be sure they"know"all the words they are reading.This means that when they don't know a word,they are going to make a mistake,right in front of everyone.",可知孩子们害怕在老师和同学面前读书,犯错误,故选D.
30.C 细节理解题.根据"The children sat stunned and silent.孩子们震惊和沉默地坐着."第三段第四行"seriously,‘Mr.Holt,do you really mean that?'"不能得出答案.当老师说了这些话之后,孩子们都很震惊,很奇怪,所以他会确定问老师是不是真的这样?这表明学生是很不太相信的.答案选项的it sounded too good to be true,意为听起来太好了以致不相信这是真的.故选C.
31.C 细节理解题.根据第四段最后一句话Oh,sure,but I just skip over those parts and go on the next good part(哦,当然,但我只是跳过这些部分,继续读下一个好的部分.)可知,选项A错误;从这里也可以看出小女孩在读一些不易懂的书的时候,学会了欣赏其中的一些段落,故C对;而选项B、D文章都没有提到.故选C.
看了 Fromtheverybeg...的网友还看了以下:
用这些英文字母拼词这些英文字母打乱了顺序.一个题目一个词.第一题:r,c,t,a,e,s,r第二题 2020-05-16 …
给定关系模式R(A.B,C,D)、S(C,D,E),与语句如下:A.A.C. S.C B.A.,B, 2020-05-26 …
A.F,H,C,D,P,A,M,Q,R,S,Y,XB.P,A,C,S,Q,D,F,X,R,H,M,Y 2020-05-26 …
SELECT (52)A.A,R.C,F,GB.A,C,S.B,S.FC.A,C,S.B,S.CD. 2020-05-26 …
(18)A.A, R.C, F, GB.A, C,S.B, S.FC.A, C, S.B,S.CD. 2020-05-26 …
设一组初始记录关键字序列为(Q,H,C,Y,P,A,M,S,R,D,F,X),则按字母升序的第一趟 2020-07-17 …
英语难题,请您做.Katewillarriveintwotime.[A]hour’s[B]hour 2020-07-22 …
如图所示,小磁针处于静止状态,由此判断a、b两磁极的磁性是()A.a为N极,b为S极B.a为S极,b 2020-11-01 …
如图所示,AB,CD为铁块,当开关S闭合后,AB,CD被磁化,则它们被磁化后的磁极为()A.A为N极 2020-11-01 …
(2002•烟台)如图所示,ab、cd为铁块.当S闭合后,ab、cd被磁化.它们磁化后的磁极为()A 2020-11-05 …