早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Itwasarainymorningtwoyearsago.ShirleyHuxhamwascyclinggentlydownhill.Asshewavedtoafriend,herbikesliduncontrollablyonthewetroad,throwinghertotheground."I'dnevereventhoughtofbuyingahelmet,"shesay

题目详情
It was a rainy morning two years ago.Shirley Huxham was cycling gently downhill.As she waved to a friend,her bike slid uncontrollably on the wet road,throwing her to the ground."I'd never even thought of buying a helmet,"she says.For months she was partly paralysed(瘫痪的) down her left side and still has health problems today.
Some might think that Shirley was just unlucky.How dangerous can it be to fall from a bicycle?In fact,each year on Britain's roads more than 200people are killed and at least 4,000seriously injured on bicycles.But these numbers don't tell the whole story:the majority of the dead and injured were not wearing helmets.
A study of bicycle accidents in the US found that helmets could reduce the risk of serious head injury by 85percent.Yet it is estimated that in Britain,no more than five percent of bicycle-riders wear helmets.Why don't more cyclists wear them?
People think that helmets look foolish,that they're inconvenient,and that accidents only happen to other people.
One of the wrong ideas bicyclists have is that lower speeds can put them at less risk than motorcyclists,who are legally obliged to wear helmets.In fact,according to a British report,a higher percentage of bicyclists than motorcyclists suffer head injuries.And their injuries can be just as severe.
Helmets,however,can make a big difference.Shirley wasn't just unlucky.If she had worn a helmet,she wouldn't have spent months in hospital.Why take the risk?
38.The reason why Shirley got badly injured was that___.
A.She was riding her bicycle downhill too fast.
B.Her friend's waving to her made her lose control.
C.She ignored the importance of wearing a helmet.
D.The ground was barely wet.
39.Which of the following statements is right according to the passage___?
A.Wearing helmets will reduce the risk of being killed by 85%.
B.Nearly 5percent of bicycle-riders wear no helmet in UK.
C.Motorcyclists suffer more head injuries than bicyclists.
D.In UK a motorcyclist's wearing no helmet is against the law.
40.People don't like wearing helmets due to the following reasons except___.
A.Wearing helmets makes them look silly.
B.They don't think wearing a helmet is convenient.
C.Falling off a bicycle only happens to other people.
D.Wearing a helmet is not fashionable at all.
▼优质解答
答案和解析
38.C.推理判断题.根据文章第一段"I'd never even thought of buying a helmet",我从来没有想过买一个头盔,可推测她重伤的原因是没有戴头盔;故选C.
39.D.细节理解题.根据文章第五段"One of the wrong ideas bicyclists have is that lower speeds can put them at less risk than motorcyclists,who are legally obliged to wear helmets"骑自行车的人都还存在着一种错误的想法,自行车较慢的速度会使他们比法律规定必须戴头盔的骑摩托车的人要安全,可知在英国骑摩托车不戴头盔的是违法的;故选D.
39.D.细节理解题.根据文章第四段"People think that helmets look foolish,that they're inconvenient,and that accidents only happen to other people",人们认为头盔看起来很愚蠢,并且戴头盔他们很不方便,而且他们认为事故只会发生在其他人身上;故选D.