早教吧作业答案频道 -->英语-->
Itwasarainymorningtwoyearsago.ShirleyHuxhamwascyclinggentlydownhill.Asshewavedtoafriend,herbikesliduncontrollablyonthewetroad,throwinghertotheground."I'dnevereventhoughtofbuyingahelmet,"shesay
题目详情
It was a rainy morning two years ago.Shirley Huxham was cycling gently downhill.As she waved to a friend,her bike slid uncontrollably on the wet road,throwing her to the ground."I'd never even thought of buying a helmet,"she says.For months she was partly paralysed(瘫痪的) down her left side and still has health problems today.
Some might think that Shirley was just unlucky.How dangerous can it be to fall from a bicycle?In fact,each year on Britain's roads more than 200people are killed and at least 4,000seriously injured on bicycles.But these numbers don't tell the whole story:the majority of the dead and injured were not wearing helmets.
A study of bicycle accidents in the US found that helmets could reduce the risk of serious head injury by 85percent.Yet it is estimated that in Britain,no more than five percent of bicycle-riders wear helmets.Why don't more cyclists wear them?
People think that helmets look foolish,that they're inconvenient,and that accidents only happen to other people.
One of the wrong ideas bicyclists have is that lower speeds can put them at less risk than motorcyclists,who are legally obliged to wear helmets.In fact,according to a British report,a higher percentage of bicyclists than motorcyclists suffer head injuries.And their injuries can be just as severe.
Helmets,however,can make a big difference.Shirley wasn't just unlucky.If she had worn a helmet,she wouldn't have spent months in hospital.Why take the risk?
38.The reason why Shirley got badly injured was that___.
A.She was riding her bicycle downhill too fast.
B.Her friend's waving to her made her lose control.
C.She ignored the importance of wearing a helmet.
D.The ground was barely wet.
39.Which of the following statements is right according to the passage___?
A.Wearing helmets will reduce the risk of being killed by 85%.
B.Nearly 5percent of bicycle-riders wear no helmet in UK.
C.Motorcyclists suffer more head injuries than bicyclists.
D.In UK a motorcyclist's wearing no helmet is against the law.
40.People don't like wearing helmets due to the following reasons except___.
A.Wearing helmets makes them look silly.
B.They don't think wearing a helmet is convenient.
C.Falling off a bicycle only happens to other people.
D.Wearing a helmet is not fashionable at all.
Some might think that Shirley was just unlucky.How dangerous can it be to fall from a bicycle?In fact,each year on Britain's roads more than 200people are killed and at least 4,000seriously injured on bicycles.But these numbers don't tell the whole story:the majority of the dead and injured were not wearing helmets.
A study of bicycle accidents in the US found that helmets could reduce the risk of serious head injury by 85percent.Yet it is estimated that in Britain,no more than five percent of bicycle-riders wear helmets.Why don't more cyclists wear them?
People think that helmets look foolish,that they're inconvenient,and that accidents only happen to other people.
One of the wrong ideas bicyclists have is that lower speeds can put them at less risk than motorcyclists,who are legally obliged to wear helmets.In fact,according to a British report,a higher percentage of bicyclists than motorcyclists suffer head injuries.And their injuries can be just as severe.
Helmets,however,can make a big difference.Shirley wasn't just unlucky.If she had worn a helmet,she wouldn't have spent months in hospital.Why take the risk?
38.The reason why Shirley got badly injured was that___.
A.She was riding her bicycle downhill too fast.
B.Her friend's waving to her made her lose control.
C.She ignored the importance of wearing a helmet.
D.The ground was barely wet.
39.Which of the following statements is right according to the passage___?
A.Wearing helmets will reduce the risk of being killed by 85%.
B.Nearly 5percent of bicycle-riders wear no helmet in UK.
C.Motorcyclists suffer more head injuries than bicyclists.
D.In UK a motorcyclist's wearing no helmet is against the law.
40.People don't like wearing helmets due to the following reasons except___.
A.Wearing helmets makes them look silly.
B.They don't think wearing a helmet is convenient.
C.Falling off a bicycle only happens to other people.
D.Wearing a helmet is not fashionable at all.
▼优质解答
答案和解析
38.C.推理判断题.根据文章第一段"I'd never even thought of buying a helmet",我从来没有想过买一个头盔,可推测她重伤的原因是没有戴头盔;故选C.
39.D.细节理解题.根据文章第五段"One of the wrong ideas bicyclists have is that lower speeds can put them at less risk than motorcyclists,who are legally obliged to wear helmets"骑自行车的人都还存在着一种错误的想法,自行车较慢的速度会使他们比法律规定必须戴头盔的骑摩托车的人要安全,可知在英国骑摩托车不戴头盔的是违法的;故选D.
39.D.细节理解题.根据文章第四段"People think that helmets look foolish,that they're inconvenient,and that accidents only happen to other people",人们认为头盔看起来很愚蠢,并且戴头盔他们很不方便,而且他们认为事故只会发生在其他人身上;故选D.
39.D.细节理解题.根据文章第五段"One of the wrong ideas bicyclists have is that lower speeds can put them at less risk than motorcyclists,who are legally obliged to wear helmets"骑自行车的人都还存在着一种错误的想法,自行车较慢的速度会使他们比法律规定必须戴头盔的骑摩托车的人要安全,可知在英国骑摩托车不戴头盔的是违法的;故选D.
39.D.细节理解题.根据文章第四段"People think that helmets look foolish,that they're inconvenient,and that accidents only happen to other people",人们认为头盔看起来很愚蠢,并且戴头盔他们很不方便,而且他们认为事故只会发生在其他人身上;故选D.
看了 Itwasarainymor...的网友还看了以下:
连字成词(英语)l u o e b s r u s r e t o s w a e s r t e 2020-05-14 …
用这些英文字母拼词这些英文字母打乱了顺序.一个题目一个词.第一题:r,c,t,a,e,s,r第二题 2020-05-16 …
将字母组成单词,并译成汉语1.m,e,r,m,u,s,汉语2.u,l,t,e,c,u,r,汉语3. 2020-06-04 …
把下列各组字母含有相同读音的一组选出来.1.A.t,vB.t,aC.l,tD.b,n()2.A.r 2020-06-08 …
1.r,h,n,y,e2.c,e,s,c,n,i,e3.p,1,a,p,e4.r,a,t5.p,o 2020-07-09 …
n,c,y,a,r,o能组成什么单词? 2020-07-17 …
写单词,这些单词打乱顺序了!:1.d,f,e,n,i,f,e,r,t,()2.g,h,o,e,t, 2020-07-26 …
补全对话(共5小题:每小题1分,满分5分)根据对话内容,从所给选项中选出能填人空白处的最佳选项。有多 2020-10-30 …
下列单词显示括号的字母发音是否完全相同,相同填S,不相同填D1.A.r(u)leB.b(u)tc.c 2020-10-31 …
(e)(a)(r)thush(e)(r)sh(i)(r)tl(e)(a)(r)ncol(o)(u)( 2020-11-27 …