早教吧作业答案频道 -->英语-->
Ayearago,myfriendandIwenttoanearbytowntoattendawedding.Afterthereception,wewerewaitingforapublictransportbustogobackhome.Itwasnineo'clockatnight,andalthoughmanybusespassed,nonestopped.Wehadwaitedf
题目详情
A year ago,my friend and I went to a nearby town to attend a wedding.After the reception,we were waiting for a public transport bus to go back home.It was nine o'clock at night,and although many buses passed,none stopped.
We had waited for an hour and were getting desperate.We wouldn't be able to stay overnight because it was a weekday,and we both needed to work the next day.It was almost 10pm when a family who had attended the same wedding passed by in their car.Probably sensing that we were waiting for some means of transport,they stopped and gave us a lift.
I was so moved by their kindness,and I expressed my gratitude to them.
When we reached my hometown,the family dropped us at the nearest point from where we could catch a shared rickshaw(人力车) to get back to the spot where we had parked our bikes.On the way,a labourer stopped the rickshaw.The driver saw his clothes and asked him whether he had any money to pay the fare.
The lablourer shook his head and said,"No."On hearing this,the driver refused to take him.I remembered my own plight (困境) a few minutes earlier,and I told the driver to allow the labourer to sit with us,as I would pay his fare.
What an immediate opportunity to pass on the family's act of kindness!That night,I felt lightness in my heart,and I went to sleep happily and filled with joy about what I had done.May this chain of kindness continue.
21.The underlined word shows that the author feels___ about the situation.
A.hopeless
B.angry
C.satisfied
D.nervous
22.The author and his friend had to go home because___.
A.it was very late at night
B.there was no room for them to stay
C.they had to go to work the next day
D.they couldn't refuse the family's help
23.We can learn that the labourer___.
A.was coming back from the same wedding ceremony
B.got on the rickshaw and sat with the author
C.refused the author's help
D.had enough money to pay the fare
24.What would be the best title for the text?___
A.A Poor Labourer on His Way Home
B.A Meaningful Wedding Ceremony
C.A Story at Midnight
D.The Delivery of Kindness.
We had waited for an hour and were getting desperate.We wouldn't be able to stay overnight because it was a weekday,and we both needed to work the next day.It was almost 10pm when a family who had attended the same wedding passed by in their car.Probably sensing that we were waiting for some means of transport,they stopped and gave us a lift.
I was so moved by their kindness,and I expressed my gratitude to them.
When we reached my hometown,the family dropped us at the nearest point from where we could catch a shared rickshaw(人力车) to get back to the spot where we had parked our bikes.On the way,a labourer stopped the rickshaw.The driver saw his clothes and asked him whether he had any money to pay the fare.
The lablourer shook his head and said,"No."On hearing this,the driver refused to take him.I remembered my own plight (困境) a few minutes earlier,and I told the driver to allow the labourer to sit with us,as I would pay his fare.
What an immediate opportunity to pass on the family's act of kindness!That night,I felt lightness in my heart,and I went to sleep happily and filled with joy about what I had done.May this chain of kindness continue.
21.The underlined word shows that the author feels___ about the situation.
A.hopeless
B.angry
C.satisfied
D.nervous
22.The author and his friend had to go home because___.
A.it was very late at night
B.there was no room for them to stay
C.they had to go to work the next day
D.they couldn't refuse the family's help
23.We can learn that the labourer___.
A.was coming back from the same wedding ceremony
B.got on the rickshaw and sat with the author
C.refused the author's help
D.had enough money to pay the fare
24.What would be the best title for the text?___
A.A Poor Labourer on His Way Home
B.A Meaningful Wedding Ceremony
C.A Story at Midnight
D.The Delivery of Kindness.
▼优质解答
答案和解析
21-24 ACBD
21 A 细节题. 根据文章第二 段We wouldn't be able to stay overnight because it was a weekday,and we both needed to work the next day 可知我们不能呆一整晚,因为明天我们需要工作,所以我们对这个状况感觉没有希望.故选A.
22 C 细节题. 根据文章第二 段We wouldn't be able to stay overnight because it was a weekday,and we both needed to work the next day 可知作者和朋友必须回家的原因是他们第二天都有工作.故选C.
23 B 细节题. 根据文章倒数第二 段I remembered my own plight (困境) a few minutes earlier,and I told the driver to allow the labourer to sit with us,as I would pay his fare.可知劳动者和我们一起坐着人力车回家了.故选B.
24 D 主旨大意题. 通读全文可知本文讲述作者和一个朋友晚上进行爱心接力的故事.故选D.
21 A 细节题. 根据文章第二 段We wouldn't be able to stay overnight because it was a weekday,and we both needed to work the next day 可知我们不能呆一整晚,因为明天我们需要工作,所以我们对这个状况感觉没有希望.故选A.
22 C 细节题. 根据文章第二 段We wouldn't be able to stay overnight because it was a weekday,and we both needed to work the next day 可知作者和朋友必须回家的原因是他们第二天都有工作.故选C.
23 B 细节题. 根据文章倒数第二 段I remembered my own plight (困境) a few minutes earlier,and I told the driver to allow the labourer to sit with us,as I would pay his fare.可知劳动者和我们一起坐着人力车回家了.故选B.
24 D 主旨大意题. 通读全文可知本文讲述作者和一个朋友晚上进行爱心接力的故事.故选D.
看了 Ayearago,myfri...的网友还看了以下:
热学ΔE,ΔH,q,w,ΔU,ΔE,ΔH,q,w,ΔU,怎么好像ΔE,ΔU都是内能的意思.有什么区 2020-04-27 …
谁用英语的每个英标组个单词.(意思是单词里面含有英标的音就好了)!全部的英标48个英语国际音标表2 2020-04-27 …
表示南纬、北纬、东经、西经的英文字母,顺序正确的是()A.S、N、E、WB.N、S、W、EC.E、 2020-05-15 …
地球上有甲、乙两地,甲位于60°N、45°W,乙位于30°S、45°W.当甲乙两地是12月22日中 2020-05-16 …
怎么理解W=Uq?我是这样想的,W=Uq=E·d·q(d是距离)。E先乘q,得到F,再乘d,就是说 2020-06-12 …
下列四组表示东经、西经、北纬、南纬的代号,正确的是()A.E、W、S、NB.W、E、S、NC.E、 2020-07-03 …
重组字母为单词e,e,r,w,he,e,r,t,he,e,se,a,sw,m,s,ir,t,p,i 2020-07-09 …
如果令A、B、C、D……X、Y、Z这26个英文字母,分别等于百分之1、2、3、4、……HARDWO 2020-07-09 …
表示南纬、北纬、东经、西经的英文字母,顺序正确的是()A.S、N、E、WB.N、S、W、EC.E、 2020-07-25 …
英语:下1.将下联打乱的字母组成单词,并写出汉语意思1.a,e,h,g,c,n[]2.e,i,s,t 2020-12-10 …