早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

IfyougotoThailand,you'llseeaveryinterestingvehicle(交通工具).Itislikeathree-wheeled(三轮的)motorbike.Thereisacabin(舱室)forthedriverinthefrontandtwoorthreepassengers(乘客)cansitattheba

题目详情
If you go to Thailand,you'll see a very interesting vehicle(交通工具).It is like a three-wheeled(三轮的) motorbike.There is a cabin(舱室) for the driver in the front and two or three passengers(乘客) can sit at the back.When it starts(启动),it will make the sound"tuk,tuk."That's why it is called tuk-tuk.
In Thailand,tuk-tuks are everywhere in big cities like Bangkok.Why?Because they are very small,and they can go very quickly.We can also find tuk-tuks in China,Italy and some other places.One thing is very interesting,the German(德国)car maker,BMW,makes a funny-looking tuk-tuk.
How can you have a nice trip by tuk-tuk?Here are two  tips.First,tell the driver where you are going,and talk about the price before you leave.If you don't do that,you may pay(支付) too much money for your trip,because tuk-tuks don't have the meters(计程表).Second,don't put your feet on the rail(横杆) behind the driver's head.It is not so good to the driver.
Remember the tips and you'll have a nice trip in Thailand.

36.Which picture is a tuk-tuk in Thailand?___
作业帮
37.People love tuk-tuks very much because___.
A.it is cheap to ride a tuk-tuk        
B.they are small and quick
C.they look nice                  
D.they are like motorbikes
38.According to(根据) the passage,we can't see tuk-tuks in___.
A.China          
B.Thailand       
C.Germany   
D.America
39.What does the underlined word"tips"mean in the passage?___
A.小费        
B.小建议           
C.情报          
D.尖端
40.What do you have to remember if you want to go by tuk-tuk in Thailand?___
A.Put your feet on the rail behind the driver's head
B.Talk about the price after you start your ride.
C.Tell the driver where you are going before the ride starts.
D.Pay extra(额外的) money to the driver after your tuk-tuk ride.
▼优质解答
答案和解析
36 A 细节理解题:根据第一段It is like a three-wheeled(三轮的) motorbike.There is a cabin(舱室) for the driver in the front and two or three passengers(乘客) can sit at the back.它就像一辆三轮摩托车,前面有一个驾驶室,两个或两个乘客可以坐在后面.故选A.
37 B 细节理解题:根据第二段Because they are very small,and they can go very quickly因为他们很小,而且他们可以走得很快.
38 D 细节理解题:根据第二段We can also find tuk-tuks in China我们也可以在中国找到这种车;One thing is very interesting,the German(德国)car maker,BMW,makes a funny-looking tuk-tuk有一件事很有趣,德国汽车制造商宝马,制造了一个滑稽的这样的车.故美国没提到,选D.
39 B 词义理解题:根据第三段后文First,tell the driver where you are going,and talk about the price before you leave首先,告诉司机你要去哪里,然后在离开前谈论价格;Second,don't put your feet on the rail(横杆) behind the driver's head第二,不要把脚放在司机头后面的栏杆上.推测意思是:建议.
40 C 细节理解题:根据第三段First,tell the driver where you are going,and talk about the price before you leave首先,告诉司机你要去哪里,然后在离开前谈论价格.故C项正确,其余三项均不符合文章的意思.