早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读理解LastsummerIwentthroughatrainingprogramandbecamealiteracyvolunteer(扫盲志愿者).ThetrainingIreceived,thoughexcellent,didnottellmehowitwastoworkwitharealstudent,however.WhenIbegantodisc

题目详情

阅读理解

Last summer I went through a training program and became a literacy volunteer (扫盲志愿者). The training I received, though excellent, did not tell me how it was to work with a real student, however. When I began to discover what other people's lives were like because they could not read, I realize the true importance reading.

    My first student Marie was a 44-year old single mother of three. In the first lesson, I found out she walked two miles to nearest supermarket twice a week because she didn't know which bus to take. When I told her I would get her a bus schedule (时刻表) , she told me it would not help because she could not read it. She said she also had difficulty once she got to the supermarket because she couldn't always remember what she needed. Since she did not know words, she could not write out a shopping list. Also, she could only recognize items by sight, so if the product had a different label (标识), she would not recognize it as the product she wanted.

    As we worked together, learning how to read built Marie's self-confidence (自信心), which encouraged her to continue in her studies. She began to make rapid progress and was even able to take the bus to the super-market. After this successful trip, she reported how self-confident she felt. At the end of the program, she began helping her youngest son, Tony, a shy first grader, with his reading. She sat with him before he went to sleep and together they would read bedtime stories. When his eyes became wide with excitement as she read, pride was written all over her face, and she began to see how her own hard work in learning to read paid off. As she described this experience, I was proud of myself as well. I found that helping Marie to build her self-confidence was more rewarding than anything I had ever done before.

    As a literacy volunteer, I learned a great deal about teaching and helping others. In fact, I may have learned more from the experience than Marie did.

1What did the author do last summer?

    A. She worked in the supermarket.

    B. She helped someone to learn to read.

    C. She gave single mothers the help they needed.

    D. She went to a training program to help a literacy volunteer

2Why didn't Marie go to the supermarket by bus at first?

    A. Because she liked to walk to the supermarket.

    B. Because she lived far away from the bus stop.

    C. Because she couldn't afford the bus ticket.

    D. Because she couldn't find the right bus.

3How did Marie use to find the goods she wanted in the supermarket?

    A. She knew where the goods were in the supermarket.

    B. She asked others to take her to the right place.

    C. She managed to find the goods by their looks.

    D. She remembered the names of the goods.

4Which of the following statements is true about Marie?

    A. Marie could do things she had not been able to do before.

    B. Marie was able to read stories with the help of her son.

    C. Marie decided to continue her studies in school.

    D. Marie paid for her own lessons.

 

▼优质解答
答案和解析
B;D;C;A

1.      Last summer I went through a training program and became a literacy volunteer (扫盲志愿者).根据这句以及下文可知,本题选B

2.      In the first lesson, I found out she walked two miles to nearest supermarket twice a week because she didn't know which bus to take. 根据这句可知答案为D

3.      Also, she could only recognize items by sight… 根据这句可知,她是靠看来买东西的。

4.      She began to make rapid progress and was even able to take the bus to the super-market.根据这句即可判断,她可以做以前不能做的事情了,故A正确。