早教吧作业答案频道 -->英语-->
RobertIlijason,a39-year-oldITspecialist,oncehadtodrive20minuteswithhisscreamingbabyinthebackseattoanopengrocerystoretobuyfoodforhishungryson.Itwasthelate-nightexperiencethatgaveRobertIlijasontheideatoopen
题目详情
Robert Ilijason,a 39-year-old IT specialist,once had to drive 20minutes with his screaming baby in the backseat to an open grocery store to buy food for his hungry son.It was the late-night experience that gave Robert Ilijason the idea to open Sweden's first unstaffed convenience store.
Now Robert Ilijason runs a 24-hour shop with no cashier.Customers use their cell phones to unlock the door and scan their purchases.All they need to do is to register for the service and download an app.They get charged for their purchases each month.
The shop has basics like milk,bread,sugar,canned food and other products that you expect to find in a small convenience store.But it doesn't have tobacco or medical drugs because of the risk of theft.Alcohol cannot be sold in convenience stores in Sweden.
The no-service store has more advantages.Raymond Arvidsson,a friend of Ilijason's,did his shopping in less than a minute."No queues,"he said,smiling."Quick in,quick out.I like."
"My ambition is to spread this idea to other villages and small towns,"said Ilijason."It is incredible that no one has thought of this before."He hopes the savings of having no staff will help bring back small stores to the countryside.
But a bigger challenge has been facing some of the elderly residents in Viken.Tuve Nilsson,75,said there were many more shops in the town when he moved here with his family in 1976.He welcomed Ilijason's new store,saying it could be convenient for elderly people living alone.But he didn't know how to get the hang of the technology involved.
Ilijason is considering other ways to unlock the door that wouldn't require using an app.He's ruled out face-recognition or fingerprint scanners,but is thinking of installing a credit card reader like some banks use.He's also considering having one person man the store for a few hours a day to help customers who aren't comfortable with modern technology.
21.Robert Ilijason's late-night experience is mentioned to tell us___.
A.why he opened the unstaffed food shop
B.how to open the unstaffed food shop
C.how to look after the hungry children
D.an open grocery store is very important
22.What can we know about Robert Ilijason's first unstaffed food shop?___
A.It charges customers for nothing.
B.Customers can purchase goods in cash
C.What customers need is a phone
D.Customers can buy whatever they want.
23.From what Raymond Arvidsson said,we learn the shop is well known for___.
A.its wonderful food
B.its kind service
C.its good safety
D.its quick purchase
24.It can be inferred from the passage that___.
A.Ilijason's store has no disadvantages
B.all the customers are not comfortable with modern technology
C.Ilijason will not open another kind of this no-service store
D.face-recognition will be dismissed in Ilijason's new store.
Now Robert Ilijason runs a 24-hour shop with no cashier.Customers use their cell phones to unlock the door and scan their purchases.All they need to do is to register for the service and download an app.They get charged for their purchases each month.
The shop has basics like milk,bread,sugar,canned food and other products that you expect to find in a small convenience store.But it doesn't have tobacco or medical drugs because of the risk of theft.Alcohol cannot be sold in convenience stores in Sweden.
The no-service store has more advantages.Raymond Arvidsson,a friend of Ilijason's,did his shopping in less than a minute."No queues,"he said,smiling."Quick in,quick out.I like."
"My ambition is to spread this idea to other villages and small towns,"said Ilijason."It is incredible that no one has thought of this before."He hopes the savings of having no staff will help bring back small stores to the countryside.
But a bigger challenge has been facing some of the elderly residents in Viken.Tuve Nilsson,75,said there were many more shops in the town when he moved here with his family in 1976.He welcomed Ilijason's new store,saying it could be convenient for elderly people living alone.But he didn't know how to get the hang of the technology involved.
Ilijason is considering other ways to unlock the door that wouldn't require using an app.He's ruled out face-recognition or fingerprint scanners,but is thinking of installing a credit card reader like some banks use.He's also considering having one person man the store for a few hours a day to help customers who aren't comfortable with modern technology.
21.Robert Ilijason's late-night experience is mentioned to tell us___.
A.why he opened the unstaffed food shop
B.how to open the unstaffed food shop
C.how to look after the hungry children
D.an open grocery store is very important
22.What can we know about Robert Ilijason's first unstaffed food shop?___
A.It charges customers for nothing.
B.Customers can purchase goods in cash
C.What customers need is a phone
D.Customers can buy whatever they want.
23.From what Raymond Arvidsson said,we learn the shop is well known for___.
A.its wonderful food
B.its kind service
C.its good safety
D.its quick purchase
24.It can be inferred from the passage that___.
A.Ilijason's store has no disadvantages
B.all the customers are not comfortable with modern technology
C.Ilijason will not open another kind of this no-service store
D.face-recognition will be dismissed in Ilijason's new store.
▼优质解答
答案和解析
21-24 ACDB
21.A.细节理解题.根据第一段中It was the late-night experience that gave Robert Ilijason the idea to open Sweden's first unstaffed convenience store.可知,他的深夜经历是他开无人看守商店的诱因;故选A.
22.C.细节理解题.由第二段中一句Customers use their cell phones to unlock the door and scan their purchases.All they need to do is to register for the service and download an app.可知,顾客来这家商店购买东西所需要的工具就是手机;故选C.
23.D.细节理解题.根据第四段内容的描述可知,该店最大的优势在于速度快,快进快出,无需排队,故选D.
24.B.推理判断题.最后两段描述了该商店遇到的挑战就是并不是所有的人都能够使用手机等科技手段实现快速购物,一些老人是不习惯或者不会使用手机APP的软件的,所以选B.
21.A.细节理解题.根据第一段中It was the late-night experience that gave Robert Ilijason the idea to open Sweden's first unstaffed convenience store.可知,他的深夜经历是他开无人看守商店的诱因;故选A.
22.C.细节理解题.由第二段中一句Customers use their cell phones to unlock the door and scan their purchases.All they need to do is to register for the service and download an app.可知,顾客来这家商店购买东西所需要的工具就是手机;故选C.
23.D.细节理解题.根据第四段内容的描述可知,该店最大的优势在于速度快,快进快出,无需排队,故选D.
24.B.推理判断题.最后两段描述了该商店遇到的挑战就是并不是所有的人都能够使用手机等科技手段实现快速购物,一些老人是不习惯或者不会使用手机APP的软件的,所以选B.
看了 RobertIlijason...的网友还看了以下:
关于Matlab符号运算—积分代码:syms u r t1 t2;p=u*r*exp(-u*t1- 2020-05-16 …
英语翻译三阶魔方高级玩法教程----F2L公式F2L、OLL、PLLA系列(RU'U'R'U)2y 2020-05-23 …
求解一个6阶的方阵R,满足条件:R*R'=diag(1,1,1,1,1,1)并且[0.0535,0 2020-06-22 …
完全平方式问题R'/(R+R')^2求最大值,把下面的平方式展开变成R'/(R^2+2RR'+R' 2020-06-27 …
matlab求解二阶导数方程,四个方程四个未知量>>symst>>E=32;G=10.81;b=2 2020-07-19 …
1.已知全集U=R,集合A={x|-2≤x<3},B={x|x<-1或x≥4},那么集合A∩B等于 2020-07-30 …
4.设全集U=R,P={X|X分之一大于0}则P的补集是什么?5.设集合A={Y|Y=X的平方-2 2020-07-30 …
粽子魔方梯形块翻正公式求大神帮助网上查到的第三层翻转梯形块有两个公式①:(RUR’U’)r(R’U 2020-08-02 …
解释I=U/R?学电阻时留下的疑惑别给我讲欧姆定律那套哦,我就要电阻那块,为什么I=U/R? 2020-10-30 …
如果用超导体直接连接电源正负极会不会短路?(I=U/R,R=0时是不是意味着I无限大或为0)随便解释 2020-12-27 …