早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

Somepeopleliketocollectstamps.Otherspreferpostersorcoins.ButPinkyBhutiaisdifferent.Shecollectschildren.Inhermountainvillage,inSikkim,sheisknownasthewonderfulyoungwomanwhoadopts(领养)allthechildrenshe

题目详情
Some people like to collect stamps.Others prefer posters or coins.But Pinky Bhutia is different.She collects children.In her mountain village,in Sikkim,she is known as the wonderful young woman who adopts(领养) all the children she can.
Pinky was 14when she adopted her first child,a Nepali baby girl,whose patents passed away.Pinky's parents did not mind.Pinky left school and started working full time because she had a baby to feed.Today,she has twelve adopted children,and two sons from her marriage.
Pinky is about 30years old and she comes from a common family.If you passed her on the street,you wouldn't give her a second look.She lives in a brown mud-washed(泥刷的) house.There is a vegetable garden outside.Red hens with noisy chicks run all over the garden looking for food.
If you ask her why she provides a home to so many kids,she smiles shyly.But her eyes are serious."I know what it is to  be poor and hungry."As a child,her only dream was to eat a full meal,and her favorite amusement was watching people with shoes and imagining what it felt like.By adopting poor and homeless children she is making sure that they never feel that hopeless.
Pinky feels very proud when she sees her children happy and bright,Her oldest baby,Aarita  Rai,is now 20years old,Then,there is  19-year-old Nimbe who came to Pinky because her mother was unable to look after her.She started to work in a government office two years ago.Ten-year-old Bhim and 14-year-old Kumar came to Pinky five years ago,after their father's death.They started living on a patch of land given by Pinky and grew vegetables for sale.
"I like children.It's not one more mouth to feed but one more soul    saved,"Pinky says.

34.After Pinky adopted her first  child,she___.
A.began to raise some chickens           
B.didn't go to school anymore
C.asked her parents for help             
D.left her mountain village
35.By adopting those poor and homeless children,Pinky wants to___.
A.teach them  to grow vegetables         
B.offer them good jobs
C.make sure they live in hope           
D.help them become rich
36.Whic of the following statements is TRUE?___
A.Pinky likes collecting coins and posters.
B.Bhim and Kumar are from the same family.
C.People in Pinky's village have no shoes to wear.
D.Sartita Rai works in a government office.
37.We can infer from the passage that Pinky is a___ person.
A.kind          
B.strict          
C.bright          
D.careful.
▼优质解答
答案和解析
34.B 细节理解题.根据Pinky was 14 when she adopted her first child,a Nepali baby girl,whose parents passed away.Pinky's parents did not mind.Pinky left school and started working fulltime because she had a baby to feed.可知当Pinky收了她的第一个孩子,她就再也不去学校了,故选B.
35.C 细节理解题.根据By adopting poor and homeless children she is making sure that they never feel that hopeless.可知通过收养贫穷和无家可归的孩子,她确保他们永远不会感到绝望.故选C.
36.B 细节理解题.根据Ten-year-old Bhim and 14-year-old Kumar came to Pinky five years ago,aftertheir father's death.可知两个孩子来自同一个家庭,故选B.
37.A 理解推断题.通读全文可知这位无私收养孩子的女性是非常善良的,好心的.故选A.