早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

FollowYourDreamisafamousTVshowinAmerica.Itismainlyforchildren.Itisdesignedtohelpchildrentofollowtheirdreams.Manychildrencametotakepartintheshow.Oneday,aseven-year-oldgirlnamedMarycametotheshow.During

题目详情
Follow Your Dream is a famous TV show in America.It is mainly for children.It is designed to help children to follow their dreams.Many children came to take part in the show.
One day,a seven-year-old girl named Mary came to the show.During the show,the host James asked Mary,"Hi,Mary!Welcome!What would you like to be when you grow up?"
"I want to be a pilot."said little Mary proudly.
"Being a pilot is really cool.Let's suppose (假设) that one day you are driving a plane above the Pacific (太平洋),but your plane doesn't have enough fuel (燃料).What would you do?"James asked.
Everyone there was waiting for the little girl's answer.Mary thought for a few minutes and then said,"I would tell all the passengers to tie their seat belts first.And then I will jump out of the plane with my parachute (降落伞)."
Everyone laughed.James was also surprised at the answer and couldn't believe that the answer came from such a lovely girl.However,he then saw the tears rolling down the little girl's face.So he asked,"Why would you do that?"
"I will go to get fuel and then I will come back to save my passengers,"said Mary.
根据短文内容,选择正确答案.
51."Follow Your Dream"is___.
A.a wonderful show for the oldB.a wonderful show for children
C.a talk show for famous peopleD.a TV show about planes
52.Mary wants to be___.
A.a hostB.a scientistC.a teacherD.a pilot
53.The little girl wants to jump out of the plane to___.
A.escape from the planeB.find the nearest airport
C.find enough fuel for the planeD.get enough food for her passengers
54.Why did Mary cry when she heard people's laughter?___
A.She had to leave the plane.B.She was sorry for the passengers on her plane.
C.She was going to die.D.Everyone there misunderstood (误解) her.
55.What can we infer from the passage?___
A.Mary is very clever and kind.B.Mary is very foolish.
C.James didn't like Mary.D.The audience (观众) was angry with Mary.
▼优质解答
答案和解析
51.答案:B.细节理解题,根据Follow Your Dream is a famous TV show in America.It is mainly for children.由此可以知道:Follow Your Dream这个节目适合儿童观看的精彩节目,故选:B.
52.答案:D.细节理解题,根据"I want to be a pilot."said little Mary proudly.可以知道:玛丽想成为一名飞行员,故选:D.
53.答案:C.细节理解题,根据"I will go to get fuel and then I will come back to save my passengers,"said Mary.可以知道:这个小女孩跳伞是为了为这架飞机找到足够的燃料.故选:C.
54.答案:D.推理判断题,根据Mary thought for a few minutes and then said,"I would tell all the passengers to tie their seat belts first.And then I will jump out of the plane with my parachute (降落伞)."可知:玛丽告诉其他乘客先系好安全带,然后她自己跳伞了.下文提到Everyone laughed.James was also surprised at the answer and couldn't believe that the answer came from such a lovely girl.可知:大家都笑起来,James也对玛丽的回答也很惊讶,他无法相信这个小女孩的回答.结合下文玛丽的回答I will go to get fuel and then I will come back to save my passengers,"said Mary.这个回答让大家震撼.由此可以推断出:大家误解了玛丽.故选:D.
55.答案:A.推理判断题.根据短文中I will go to get fuel and then I will come back to save my passengers,"said Mary.可以推断出:玛丽是一个善良,聪明的女孩,故选:A.