早教吧作业答案频道 -->英语-->
Mymomonlyhadoneeye.ShecookedforstudentsandteacherstomakealivingforthefamilywhenIwasyoung.Onedaymymomcametosayhellotomeinprimaryschool.Iwassoembarrassed(尴尬的)thatIthrewherahatefullookandr
题目详情
My mom only had one eye.She cooked for students and teachers to make a living for the family when I was young.
One day my mom came to say hello to me in primary school.I was so embarrassed(尴尬的) that I threw her a hateful look and ran out.
The next day at school,one of my classmates said,"Your mom only has one eye!"and laughed at me.
I hated my mom and decided to leave her,so I studied very hard.Later I got a chance to go to study in another city.I left my mother,and after I had finished school I worked,bought a house and got married there.Then I had kids of my own.I was happy with my wife and my kids.But one day someone knocked at my door.It was my mom!When she stood by the door,my children laughed at her,and I said loudly to her for coming over without invitation.I shouted at her,"How dare you come to my house and scare(惊吓) my children!GET OUT OF HERE NOW!".Hearing this,my mom quietly answered,"Oh,I'm so sorry.I may have got the wrong address."and she went away.
One day,a letter of a school reunion(重聚) came to my house.So I lied to my wife that I was going on a business trip.After the reunion,I went to my old house.
My neighbours said that she died,but I did not show any sadness.They handed me a letter that she had wanted me to have.
‘My dearest son,
I think of you all the time.I'm sorry that I came to your house and scared your children.
I am so glad when I hear you are coming for the reunion.But I may not be able to even get out of bed to see you.I'm sorry that I was still an embarrassment to you when you were growing up.
You see…when you were very little,you got into an accident,and lost one of your eyes.As a mother,I couldn't stand watching you grow up with only one eye.So I gave you mine.…
With all my love to you!
Your mom'
51.What did the writer's mother do when he was young?___
A.A cook.B.A worker.
C.A teacher D.A cleaner.
52.The writer studied very hard in order to___.
A.go to a famous university
B.become a successful man
C.live far away from his mother
D.make his mother live happily
53.Which of the following is NOT true according to the passage?___
A.The writer's mother gave him one of her eyes.
B.The writer got married after he had finished school in another city.
C.The writer's classmate laughed at him because of his mother.
D.The writer's mother got a wrong address,and couldn't find her son.
54.The writer might feel___ after he read the letter from his mother.
A.happy B.sorry C.proud D.excited
55.The writer mainly wants to tell us___.
A.how he knew his mother's secret
B.how he became a successful man
C.how much his mother loved him
D.how his mother lost one eye.
One day my mom came to say hello to me in primary school.I was so embarrassed(尴尬的) that I threw her a hateful look and ran out.
The next day at school,one of my classmates said,"Your mom only has one eye!"and laughed at me.
I hated my mom and decided to leave her,so I studied very hard.Later I got a chance to go to study in another city.I left my mother,and after I had finished school I worked,bought a house and got married there.Then I had kids of my own.I was happy with my wife and my kids.But one day someone knocked at my door.It was my mom!When she stood by the door,my children laughed at her,and I said loudly to her for coming over without invitation.I shouted at her,"How dare you come to my house and scare(惊吓) my children!GET OUT OF HERE NOW!".Hearing this,my mom quietly answered,"Oh,I'm so sorry.I may have got the wrong address."and she went away.
One day,a letter of a school reunion(重聚) came to my house.So I lied to my wife that I was going on a business trip.After the reunion,I went to my old house.
My neighbours said that she died,but I did not show any sadness.They handed me a letter that she had wanted me to have.
‘My dearest son,
I think of you all the time.I'm sorry that I came to your house and scared your children.
I am so glad when I hear you are coming for the reunion.But I may not be able to even get out of bed to see you.I'm sorry that I was still an embarrassment to you when you were growing up.
You see…when you were very little,you got into an accident,and lost one of your eyes.As a mother,I couldn't stand watching you grow up with only one eye.So I gave you mine.…
With all my love to you!
Your mom'
51.What did the writer's mother do when he was young?___
A.A cook.B.A worker.
C.A teacher D.A cleaner.
52.The writer studied very hard in order to___.
A.go to a famous university
B.become a successful man
C.live far away from his mother
D.make his mother live happily
53.Which of the following is NOT true according to the passage?___
A.The writer's mother gave him one of her eyes.
B.The writer got married after he had finished school in another city.
C.The writer's classmate laughed at him because of his mother.
D.The writer's mother got a wrong address,and couldn't find her son.
54.The writer might feel___ after he read the letter from his mother.
A.happy B.sorry C.proud D.excited
55.The writer mainly wants to tell us___.
A.how he knew his mother's secret
B.how he became a successful man
C.how much his mother loved him
D.how his mother lost one eye.
▼优质解答
答案和解析
51.答案:A.细节理解题.根据"She cooked for students and teachers to make a living for the family when I was young."可知,当时作者的妈妈是给学校的老师和学生做饭.故选A.
52.答案:C 细节理解题.根据"I hated my mom and decided to leave her,so I studied very hard."可知,作者努力学习的目的是为了远离他的母亲.故选C.
53.答案:D 判断正误题.根据:"But one day someone knocked at my door.It was my mom!"可知,母亲并没有记错地址.故选D.
54.答案:B 推理判断题.根据As a mother,I couldn't stand watching you grow up with only one eye.So I gave you mine.…可知儿子在知道母亲是为了自己而把她一只眼给他的时候,想起自己的种种过往,他一定会为对待母亲的恶劣态度而悔恨.故选B.
55.答案:C 大意推断题.通过整片文章的内容及结尾的关键句With all my love to you!可以判断这个故事告诉我们作者的母亲是多么地爱他.故选C.
52.答案:C 细节理解题.根据"I hated my mom and decided to leave her,so I studied very hard."可知,作者努力学习的目的是为了远离他的母亲.故选C.
53.答案:D 判断正误题.根据:"But one day someone knocked at my door.It was my mom!"可知,母亲并没有记错地址.故选D.
54.答案:B 推理判断题.根据As a mother,I couldn't stand watching you grow up with only one eye.So I gave you mine.…可知儿子在知道母亲是为了自己而把她一只眼给他的时候,想起自己的种种过往,他一定会为对待母亲的恶劣态度而悔恨.故选B.
55.答案:C 大意推断题.通过整片文章的内容及结尾的关键句With all my love to you!可以判断这个故事告诉我们作者的母亲是多么地爱他.故选C.
看了 Mymomonlyhadon...的网友还看了以下:
1.给加点的字注音或者看拼音写汉字。háo()鸣ào()悔祈()祷默契()阻yì()lán()语炽 2020-05-14 …
已知函数y=msinx+n(m>0)的最大值,最小值分别为3/2、-1/2,求函数y= - 4nc 2020-05-17 …
i/l/y/l/n/a/f/可组单词 2020-06-02 …
已知多项式3x2+my?8与多项式?nx2+2y+7的差中,不含有x、y,求n(m指数)+mn的值 2020-06-03 …
若准线方程是f(x,y)=0,z=0,当母线的方向向量是S={L,m,n}时,柱面方程为f(x-L 2020-07-09 …
x(m-n)²-y(n-m)² 2020-07-22 …
请通达信公式高手把下面公式的1.1911.3821.6181.809换成0.8750.750.62 2020-07-23 …
幂函数性质归纳100分Y=X^N/M.要全的(M为奇偶或是N等)定义域值域单调性(包括在哪区间上) 2020-08-01 …
幂函数性质归纳100分Y=X^N/M.要全的(M为奇偶或是N等)定义域值域单调性(包括在哪区间上)反 2020-12-08 …
开头字母为m.y.w.n.m.z.x组成的英文句子,希望英文翻译过来之后里面能包含马洋两个字谢谢拉急 2021-02-03 …