早教吧作业答案频道 -->英语-->
阅读理解高手请往下看,帮我做这篇“Ithurtmemorethanyou,”and“Thisisforyourowngood.”ThesearethestatementsmymotherusedtomakeyearsagowhenIhadtolearnLatin,cleanmyroom,stayhomeanddohomework.Thatwasbe
题目详情
阅读理解高手请往下看,帮我做这篇
“It hurt me more than you,” and “This is for your own good.” These are the statements my mother used to make years ago when I had to learn Latin,clean my room,stay home and do homework.
That was before we entered the permissive period in education in which we decided it was all right not to push our children to achieve their best in school.The schools and the educators made it easy on us.They taught that it was all right to be parents who take a let-alone policy.We stopped making our children do homework.We gave them calculators,turned on the television,left the teaching to the teachers and went on holiday.
Now teachers,faced with children who have been developing at their own pace for the past 15 years,are realizing we’ve made a terrible mistake.One such teacher is Sharon Klompus who says of her students---“so inactive”---and wonders what happened.Nothing was demanded of them,she believes.Television,says Klompus,leads to children’s inactivity.“We’re not training kids to work any more,” says Kolmpus.“We’re talking about a generation of kids who have never been hurt or hungry.They have learned somebody will always do it for them.Instead of saying ‘go look it up’,you tell them the answer,it takes greater energy to say no to a kid.”
Yes,it does.It takes energy and it takes work.It’s time for parents to end their holiday and come back to work.It’s time to take the car away,to turn the TV off,to tell them it hurts you more than them but it’s for their own good.It’s time to start telling them ‘no’ again.
6.We learn from the passage that the author’s mother used to ________.
a.demand her child to do too much hard work
b.be a teacher
c.be easy on her child
d.be strict with her child
7.By “permissive period in education” the author means a time ________.
a.when children achieve their best in school
b.when everything can be taught at school
c.when every child can be educated
d.when children are allowed to do what they wish to
8.Children are becoming more inactive in study because ___________.
a.they watch TV too often
b.they have done too much homework
c.they have to fulfill too many duties
d.teachers are not strict with them
9.To such children as described in the passage __________.
a.it is easier to say yes than to say no
b.it is easier to say no than to say yes
c.neither is easy---to say yes or to say no
d.neither is difficult---to say yes or to say no
10.The main idea of the passage is that _________.
a.it’s time to be more strict with our kids
b.parents should leave their children alone
c.kids should have more activities at school
d.parents should always set a good example to their kids
请标明哪题有把握正确,哪题是没有把握的,thanks.不懂的朋友请别乱做,要有点道德心。
“It hurt me more than you,” and “This is for your own good.” These are the statements my mother used to make years ago when I had to learn Latin,clean my room,stay home and do homework.
That was before we entered the permissive period in education in which we decided it was all right not to push our children to achieve their best in school.The schools and the educators made it easy on us.They taught that it was all right to be parents who take a let-alone policy.We stopped making our children do homework.We gave them calculators,turned on the television,left the teaching to the teachers and went on holiday.
Now teachers,faced with children who have been developing at their own pace for the past 15 years,are realizing we’ve made a terrible mistake.One such teacher is Sharon Klompus who says of her students---“so inactive”---and wonders what happened.Nothing was demanded of them,she believes.Television,says Klompus,leads to children’s inactivity.“We’re not training kids to work any more,” says Kolmpus.“We’re talking about a generation of kids who have never been hurt or hungry.They have learned somebody will always do it for them.Instead of saying ‘go look it up’,you tell them the answer,it takes greater energy to say no to a kid.”
Yes,it does.It takes energy and it takes work.It’s time for parents to end their holiday and come back to work.It’s time to take the car away,to turn the TV off,to tell them it hurts you more than them but it’s for their own good.It’s time to start telling them ‘no’ again.
6.We learn from the passage that the author’s mother used to ________.
a.demand her child to do too much hard work
b.be a teacher
c.be easy on her child
d.be strict with her child
7.By “permissive period in education” the author means a time ________.
a.when children achieve their best in school
b.when everything can be taught at school
c.when every child can be educated
d.when children are allowed to do what they wish to
8.Children are becoming more inactive in study because ___________.
a.they watch TV too often
b.they have done too much homework
c.they have to fulfill too many duties
d.teachers are not strict with them
9.To such children as described in the passage __________.
a.it is easier to say yes than to say no
b.it is easier to say no than to say yes
c.neither is easy---to say yes or to say no
d.neither is difficult---to say yes or to say no
10.The main idea of the passage is that _________.
a.it’s time to be more strict with our kids
b.parents should leave their children alone
c.kids should have more activities at school
d.parents should always set a good example to their kids
请标明哪题有把握正确,哪题是没有把握的,thanks.不懂的朋友请别乱做,要有点道德心。
▼优质解答
答案和解析
d 作者的母亲只是严格,还没要让作者做大量非常难的事情的程度.
d 原文在修饰permissive education peoriod时用了一个定语从句in which we decided it was all right not to push our children to achieve their best in school.意思是说在这个阶段大家普遍认为不要太逼着孩子们在学业上取得最佳成绩,而是自由自在地学习和生活.
a 这句话Television,says Klompus,leads to children’s inactivity.说的就是电视导致孩子们的“消极”.
a 对于这样的孩子,他们已经习惯了自由自在的学习生活,这时候说“不”要比说“是”难得多.最后一段说现在要关掉电视、开走汽车、结束度假等等,都是说明改变现状难度很大.
a 整篇文章的意思就是现在该对孩子们严格一些了.
本人对以上答案都保证正确.嘿嘿~
d 原文在修饰permissive education peoriod时用了一个定语从句in which we decided it was all right not to push our children to achieve their best in school.意思是说在这个阶段大家普遍认为不要太逼着孩子们在学业上取得最佳成绩,而是自由自在地学习和生活.
a 这句话Television,says Klompus,leads to children’s inactivity.说的就是电视导致孩子们的“消极”.
a 对于这样的孩子,他们已经习惯了自由自在的学习生活,这时候说“不”要比说“是”难得多.最后一段说现在要关掉电视、开走汽车、结束度假等等,都是说明改变现状难度很大.
a 整篇文章的意思就是现在该对孩子们严格一些了.
本人对以上答案都保证正确.嘿嘿~
看了 阅读理解高手请往下看,帮我做...的网友还看了以下:
关于英语以前高二时英语是数一数二的,都能考120+,但到了高三下半学期,我的英语明显退步了,现在只 2020-05-14 …
初一英语主要学习什么?要上下学期的哈,然后就是因为本人是初一都读过书英语一直到75—80左右所以我 2020-05-14 …
高中英语求140,请高手指教我的方法!我现在高一下学期,英语基础比较好(初中全班前3),现在每天2 2020-06-04 …
我这个高二复习方案好么?现在高二上学期结束咯,过完年就高二下学期了,我想在这1个月里整理一下高中知 2020-07-22 …
有什么方法可以快速提高我的计算能力和计算速度,最好也能提高一下我的口算和心算能力最起码提高我对加减法 2020-10-30 …
下学期升高二.有些疑问请进!下学期高二高一下学期我们填了分科志愿表当时很纠结因为我文理都差不多后来. 2020-11-21 …
唉,放假了,感觉很无聊,马上就高二下.我是选择物理的,现在物理好难啊,不过我在我们班还是能第一第二这 2020-11-23 …
求语文好的帮下我学语文我现在高二下学期,现在我想先把文言文拿下,我必修课本都学完了,我高一的时候把练 2020-11-29 …
初二下学期想要提高数学成绩,要选哪本练习册好呢?数学将将及格,想乘假期提高一下,我想问,轻巧夺冠(金 2020-12-03 …
本人准备升初3,数学和英语不是很好.到了初3怎样先能提高一下我的数学成绩.英语我相信自己会努力记单词 2021-01-02 …