早教吧作业答案频道 -->英语-->
任务型阅读。阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(10分)Muchofourgoodhealthdependsonthecooperation(协同作用)betweensubstances(物质).Whentheyworktogether,che
题目详情
| 任务型阅读。阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(10分) Much of our good health depends on the cooperation(协同作用) between substances(物质). When they work together ,chemical reactions(反应) take place smoothly. Body systems are kept in balance. Some of the most important helpers in the job of good health are the substances we call vitamins. Vitamin A is needed to produce a light –sensitive substance in the eyes. People who do not get enough vitamin A can’t see well in the dark. The best source(来源) of vitamin A is fish liver oil. It is also found in the yellow part of eggs. What’s more, squash, sweet potatoes, carrots and other darkly colored fruits and vegetables contain substances that the body can change into vitamin A. Vitamin B-1 is also called thiamine. It changes starchy foods into energy. It also helps the heart and nervous system work smoothly. Without it, we would be weak and would not grow. Thiamine is found not just in whole grains like brown rice, but also in other foods. These include beans and peas, nuts and meat and fish. VitaminB-12 is needed so folic acid can do its work. Together , they help produce red blood cells. Without them, a person suffers from anemia(贫血)。VitaminB-12 is found naturally in foods such as eggs, meat, fish and milk products. Vitamin C is necessary for strong bones and teeth, and for healthy blood vessels. It also helps wounds heal quickly. The body stores very little Vitamin C. so we must get it very day in foods such as citrus, tomatoes and uncooked cabbage. Vitamins
|
▼优质解答
答案和解析
| 1. Sources 2. eyesight/sight 3. see 4. heart 5. nervous 6. growth 7.blood 8. Natural 9. much 10. mentioned/told/said |
| 1.本题为直接信息题。从第二段的第三句:The best source(来源) of vitamin A is fish liver oil.可知此处应填Sources。注意大小写及单复数。 2.本题为信息概括题。由文章第二段的内容及生活常识知:维生素A可以改善视力,缺少维生素A会引起夜盲症。故此处填eyesight/sight均可以。 3.本题属于直接信息题。由本文第二段第二句的People who do not get enough vitamin A can’t see well in the dark.可知此处应填see. 4.本题属于直接信息题。由文章第三段It also helps the heart and nervous system work smoothly.可知此处应填heart. 5.本题属于直接信息题。信息来源同上。 6.本题属于信息转换题。由Without it, we would be weak and would not grow。可知。缺少维生素B会影响成长发育。此处应将growth改为名词形式。 7.本题属于直接信息题。由文章第四段的Without them, a person suffers from anemia(贫血)可知,维生素Vitamin B-12可以预防血液疾病。 8.本题属于信息转换题。由第四段的VitaminB-12 is found naturally in foods such as eggs, meat, fish and milk products.可知此处应将副词naturally 转换成形容词的Natural。 9.本题属于信息转换题。由文章最后一段的The body stores very little Vitamin C。可知此处须将a little 转换成much. 10.本题属于信息概括题。由文章内容可知,本文并未讲到缺少维生素C的症状问题。故应填mentioned/told/said. |
看了 任务型阅读。阅读下面的短文,...的网友还看了以下:
全国许多城市启用新的环境空气质量指数来评价空气质量,环境质量的好坏越来越引起全社会的关注.①空气污 2020-05-13 …
已知A、B、C、D为短周期元素,请根据下表信息回答问题.元素ABCD性质或结构信息工业上通过分离液 2020-07-29 …
空气质量日报的主要内容包括:首要污染物、空气污染指数和空气质量级别,下列表格是空气污染指数和空气质 2020-08-01 …
质量日报主要内容包括:首要污染物、空气污染指数和空气质量级别.空气污染与空气质量级别的对应关(表1 2020-08-01 …
天气预报是我们比较熟悉的,对图表信息表述全部正确的是()A、哈尔滨中雪转小雪,空气质量优B、北京小雨 2020-11-12 …
天气预报是我们比较熟悉的,对下列图表信息表述全部正确的是()A.哈尔滨中雪转小雪,空气质量优B.北京 2020-11-12 …
空气质量的高低,可以用污染指数来表示.空气污染指数越大,表明()A.空气污染越严重B.空气质量状况越 2020-12-03 …
请分析下表中的信息,回答下列问题:(1)请把上表中的空格补充完整。(2)①试归纳氟、氯、溴、碘的原子 2020-12-07 …
近年来,人们越来越关心大气环境的质量。对下列图表信息表述全部正确的是()A.哈尔滨中雪转小雪,空气质 2020-12-14 …
请根据下表信息回答:序号①②③金属AlFeCu熔点/℃66015351083导电性611799硬度2 2021-01-12 …