早教吧 育儿知识 作业答案 考试题库 百科 知识分享

阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个备选项中,选出最佳选项.Itseemsthateverywherearoundtheworld,peoplearespendingmoretimeatworkandlesstimewiththeirfamiliesandfriends.Peoplearebusi

题目详情
阅读短文,根据短文内容,从下面各小题所给的四个备选项中,选出最佳选项.
It seems that everywhere around the world,people are spending more time at work and less time with their families and friends.People are busier than ever before.
In the past in many countries,the father worked and the mother stayed at home,took care of the children,and did the food shopping,cooking,and cleaning.At present in most of the families,parents need to work on weekends,so they both have to do the shopping,cooking,and cleaning in their free time.Parents don't have much time with their children,however,they often had time in the past.There are also many single0parent(单亲的)families.In there families,the single parent has to do everything.
These days,many children come home from school to an empty apartment or house.A lot of children spend many hours each day in front of the television.Even when families are together,it is common for family members to do things by themselves.For example,they watch programs on their own TVs in different rooms,they use the Internet,they talk with friends on the telephone,and they do other things by themselves.
Isn't it strange?Thanks to technology,people are able to communicate so easily with people far away,but sometimes they don't communicate with people in their own homes.

56.Everywhere around the world people are___  than the past.
A.happier    
B.lazie     
C.busier    
D.healthier
57.Who used to stay at home in the past in many countries?___
A.Father.
B.Mother.
C.Uncle.
D.Grandpa.
58.At present,parents in most families both have to do the shopping,cooking,and cleaning in their free time because they need to___ on weekends.
A.relax    
B.walk   
C.sleep    
D.work
59.These  days.when many children come home from school,they find___ at home.
A.somebody   
B.everybody   
C.nobody   
D.nothing
60.It si common that family members lack(缺少)___.
A.communication    
B.money    
C.food   
D.room.
▼优质解答
答案和解析
56.C 细节理解题.由第一段的最后一句:People are busier than ever before.(人们比以前更忙了)可知,本题选B. 
57.B 细节理解题.由第二段的第一句:In the past in many countries,the father worked and the mother stayed at home,(过去在许多国家里,父亲上班,母亲呆在家里)可知,本题选B. 
58.D 细节理解题.由第二段的:At present in most of the families,parents need to work on weekends,so they both have to do the shopping,cooking,and cleaning in their free time.现在,在大多数家庭里,父母周末需要上班,因此有空时他们都得购物、做饭和打扫清洁.可知,是因为他们周末需要上班.故选D. 
59.C 细节理解题.由第三段第一句:These days,many children come home from school to an empty apartment or house.近来,许多孩子放学回到空的公寓或房屋里,可知指的是人们在忙,家里没有人.故选C.
60.A.细节题,根据第三段it is common for family members to do things by themselves自己做自己的事情很正常,和最后一句but sometimes they don't communicate with people in their own homes.不和家里人交流,故可知缺乏交流,故选A.